به گزارش سافت گذر، با توجه به اینکه سیلیکون یک ماده نیمه رسانا به شمار می آید، چند دهه ای است که برای ساخت تراشه ها و ترانزیستورها از آن استفاده می شود. اما به نظر می رسد به زودی اتفاقات جدیدی رخ خواهد داد زیرا محققان دانشگاه MIT ماده InGaAs که کم مصرف تر از ترانزیستور است را کشف کرده اند. تا به امروز، این آلیاژ فقط برای سیستم های ارتباطی پرسرعت استفاده می شد.
محققان پیش از این فکر می کردند عملکرد InGaAs در مقیاس های کوچک افت می کند اما مطالعه جدیداً صورت گرفته نشان می دهد که این ماده سبب فرآیندی به نام به دام انداخته شدن اکسیدها می گردد؛ اتفاقی که طی آن الکترون ها ثابت می مانند ولی در ترانزیستورها در جریان خواهند بود.
شیائووی کای، محقق ارشد این پروژه می گوید:«« یک ترانزیستور به عنوان یک سوئیچ کار می کند. با استفاده از آن می توانید یک ولتاژ را فعال کرده و جریان برق را راه بیندازید اما اگر الکترون ها به دام بیفتند، ولتاژ روشن می شود و جریان موجود در کانال بسیار محدود خواهد شد بنابراین زمانی که اکسیدها ایستا هستند، فرآیند سوئیچ شدن افت خواهد کرد»».
این نتیجه پس از بررسی فرکانس وابستگی ترانزیستورها به دست آمد که طی آن پالس های الکترونیکی از طریق ترانزیستورها منتقل شدند. اگرچه عملکرد InGaAs در مقیاس های کوچک افت کرد ولی خودِ ترانزیستورها بدون مشکل با سرعت 1 گیگاهرتز یا بیشتر به فعالیتشان ادامه دادند.
کای ادامه می دهد:«« زمانی که از این وسایل در فرکانس های سریع استفاده می کنیم، متوجه می شویم که عملکردشان فوق العاده بوده و نسبت به تکنولوژی سیلیکونی بسیار رقابت پذیر هستند»».
لازم به ذکر است که کای می خواهد یافته های خود را به کنفرانس بین المللی دستگاه های الکترونیکی که امسال به خاطر شیوع کرونا، مجازی برگزار می شود، ارائه کند.
منبع: neowin.net